Om oss

kontakt Marita kontakt Lars-Göran
Marita Dahlby & Lars-Göran Söderström
med våra älskade 4-benta vänner
Soul och Kålle (våra snälla vovvar)

Enzo och Jupiter (våra keliga katter)

Lars-Göran är 5:e generationen på gården och driver hela verksamheten med skötsel av alla djur, fastigheter och marker med strandängsskyddade biotopområden. För att bedriva lantbruk krävs en brokig kombination av händighet, styrka, ekonomikunskaper, allmänbildning och EU-kännedom, uppfinningsrikedom, tungt ansvar, omtänksamhet, djurvänlighet, tekniskt kunnande och allmän handlingskraft m.m. Lars-Göran är upplärd av sin far Kurt, farfar Verner samt utbildad på Lövsta lantbrukskola.

Marita, med rötter i Burs och När, rycker in på punktinsatser både här och där på gården och kan få utlopp för sin kreativitet, men driver i huvudsak friskvårdsfirman här samt i Visby och Hemse. Verksamheten på gården har senaste åren gått in i en ny och djupare dimension med nya möjligheter när Marita startade hälsocenter i det gamla hönshuset.  Stora ytor, trädgård och hus kräver en hel del omvårdnad, så här är man sällan sysslolös.

Vi återhämtar oss gärna vid vår älskade Österbod från 1700-talet, som ligger precis vid havet. Fler gemensamma intressen som vi har:
Musik, Humor, Inredning, Livsglädje & Natur

Lantgården Viges och Friskvårdsverksamheten LeviNuet går hand i hand och vi tycker det är utvecklande att här finnas för både djur och människor.
Vi stimuleras båda av att träffa nya trevliga människor och tycker om att se hur alla som kommer till oss får en sann och genuin upplevelse som är hälsosam.

lammen_grasklippare_2

Den gamla gården är helt unik och platsen gudomlig. En fin känsla att fler får vara med och uppleva miljön här.
Sommaruthyrningen sedan 1960-talet med många återkommande nöjda sommargäster och Öppen-Gård-visningar, har erbjudit besökare som fått uppleva en genuin lantgård på levande landsbygd i den unika strandkulturen.

Välkomna att dela denna plats med oss. Lite extra spännande och utmanande för oss båda med allt nytt och vi har fått mycket uppskattning från många nöjda gäster.